Programma Toppers

Lieve toppertjes

Hieronder zien jullie het programma voor de komende bangelijke zondagen. Maak jullie borst al maar nat want het wordt weer ne goeden.

OPGELET: Vanwege de nieuwe maatregelen zijn wij genoodzaakt om enkele veranderingen door te voeren. Chiro zal  doorgaan op ZONDAG van 14u15 tot 18u00. Er wordt NIET op de Chiro gegeten. De Chiro zal gewoon doorgaan op de Chiro, maar we zullen niet binnengaan. Draag dus de gepaste kledij.
Gelieve ook op voorhand te laten weten aan de leiding als je naar de Chiro komt, zo zijn wij voorbereid op het nodige. Bedankt voor uw begrip!

Zaterdag 1 mei 2021

Na het warme week van vorige week ziet het er deze zaterdag iets wisselvalliger uit, zorg dus dat je gekleed bent op eventuele regen. doe ook maar een goeie stapschoen aan want we gaan op tocht door de Hombeekse prairies.

Zaterdag 8 mei 2021

Een belangrijke gaven in het leven is een kaartje kunnen leggen, daarom zullen we vandaag allerhande kaartspelen spelen.

Zondag 16 mei 2021

Het ziet er naar uit dat het een nat dagje wordt, wat beter dan dan met water te spelen?

Zondag 23 mei 2021

Een touw of koord is een middel om zaken bij elkaar te binden, of om trekkrachten over te brengen. In het laatste geval gebruikt men vaak een dikkere variant, kabel of zeel die bestaat uit ineengedraaide strengen. Dit zijn op hun beurt weer om elkaar heen gedraaide draden of vezels.

Kabels gemaakt van huidhaar en planten zijn al bekend uit de prehistorie. Zonder touw hadden de piramides en tempels in het oude Egypte niet gebouwd kunnen worden. In de oudheid werd de fabricage van touw verfijnd waarna er tot de negentiende eeuw weinig veranderde. Indien touw niet voldeed, bijvoorbeeld op schepen voor de grote vaart, dan maakte men wel gebruik van de sterkere ketting. De voordelen van beiden werden in de negentiende eeuw gecombineerd in de staalkabel waardoor het gebruik van touw afnam. Ten dele is dit gedurende de twintigste eeuw gekeerd door kunststofvezels die ondanks hun relatief geringe gewicht een grote treksterkte hebben, zoals polyamidepolyesterpolypropeen en tegenwoordig ook dyneema. Trossen van polypropeen, vaak polyprops genoemd, werden populair in de scheepvaart als tros, omdat deze blijven drijven.

Nu jullie mee zijn met de geschiedenis van het touw zijn jullie klaar om deze zaterdag touwspelen te doen.

bron: Touw. (z.d.). In Wikipedia. Geraadpleegd op 28 april 2021, van https://nl.wikipedia.org/wiki/Touw

Zondag 30 mei 2021

Zorg dat jullie allen je trapwiel (voor de nozems: fiets) meehebben want we zullen fietsgames spelen.


Tot zondag

xxx, jullie allerliefste leidertjes Tikke, Shtroenk en Dolinator