Lid worden?

Op zondag samenkomen met je vrienden om je een hele namiddag te amuseren: zie jij dat ook wel zitten? Aarzel dan zeker niet om eens een zondag mee te komen spelen!

Eens een Chirozondag proberen?

Als je denkt dat de Chiro wel iets voor jou is, of het gewoon eens wil komen proberen, dan ben je natuurlijk meer dan welkom! De eerste drie keer kan je gratis komen proberen of de Chiro iets voor jou is. Blijkt dat niet zo? Jammer. Toch wel? Dan zorgen we met jou (of je ouders) dat je ook ingeschreven wordt als lid van onze Chirogroep.

Kom je voor het eerst naar de Chiro, spreek dan zeker de leiding even aan. Zij zullen jou (en je ouders) beknopt de nodige informatie meegeven. Het is aangeraden om de eerste keer wat vroeger naar de Chiro te komen (rond 14.00u), zodat we voldoende tijd hebben om dat in orde te brengen.

Ook als tester ben je verzekerd tijdens onze activiteiten. Voor meer informatie over onze verzekering, kan je hier terecht.

Overtuigd? Schrijf je in!

Aansluiting Chiromeisjes: 

Vanaf dit chirojaar gaan we ook aan de slag met de applicatie ‘Stamhoofd’. Alle leden dienen zich één keer aan te melden via deze link https://chiromeisjes-hombeek.stamhoofd.be/

Volg de stappen hieronder: 1. Log in, of maak een account aan.
2. Vul alle gegevens van jouw dochter correct in.3. Betaal het lidgeld van 60 euro op  BE53 1030 5847 9853vermelding van de naam + groep.  Dit wordt (deels) terugbetaald door sommige mutualiteiten. Het formulier wordt later verstuurd via e-mail en opgeladen op de chirowebsite.

Gelieve ook de medische steekkaart in te vullen. Deze gegevens dienen nu maar 1 keer ingevuld te worden. We vragen telkens bij mini bivak of bivak om de steekkaart nog eens goed na te kijken.
Indien er mensen zijn die het lidgeld willen betalen aan een sociaal tarief is dit zeker mogelijk. 

Drankkaart

Elke zondag voorzien we een drankje tijdens het vieruurtje. Bij de jongens zit het drankgeld voor een jaar mee vervat in de inschrijvingsprijs. Bij de meisjes werken we met een drankkaartensysteem: een drankkaart kost €10. De leiding geeft tijdig een seintje wanneer je drankkaart bijna vol is. De drankkaart koop je contant bij de afdelingsleiding

Aansluiting Chirojongens: 

Aansluiting: De Chirojongens vragen de definitieve aansluiting ten laatste in oktober te doen via dit platform (klik hier)

Volg de stappen hieronder: 

  1. Log in, of maak een account aan.
  2. Vul alle gegevens van jouw zoon correct in
  3. Betaal het lidgeld op BE64 1030 5847 9752

Bij de aansluiting zal gevraagd worden 80 euro over te schrijven. Dit wordt (deels) terugbetaald door sommige mutualiteiten.

Met het lidgeld (60 euro) betalen we enerzijds de verzekering, en zorgen we anderzijds voor voldoende spelmateriaal, lekker warme lokalen in de winter, … In dat lidgeld zitten ook enkele speciale activiteiten verwerkt, zoals het schaatsen of het eten tijdens Christus Koning.

Hiernaast betaal je meteen een jaarlijkse bijdrage (20 euro) voor in de kassa van jouw afdeling. Hiermee worden wekelijks traktaties (gratis drankje en/of een extra vieruurtje) en specifieke activiteiten met jouw afdeling (bv. Pretpot met de Kadeekes, bioscoop met Aspiranten,…) voorzien. 

Je zoon hoeft dus zeker geen cash geld meer mee te nemen dit chirojaar.

Uniform: Vanaf de Speelclub komen we in uniform naar de Chiro. De huidige Chirokleren zijn geen teken van ‘iedereen hetzelfde’, maar van grote verbondenheid over verschillen heen. Elke Chirogroep heeft de vrijheid om een uniformkeuze te bepalen volgens de traditie. In Hombeek vragen wij dit aan onze leden: Beige short + donkerblauw hemd (set t-shirt + trui Chirojongens Hombeek vrijblijvend).

Als je net nieuw bent in de Chiro, of wanneer je nog aan het testen bent, verwachten we natuurlijk niet dat je onmiddellijk een uniform koopt. Dit is te koop bij De Banier, Onze-Lieve-Vrouwestraat 34, 2800 Mechelen. Neem ook zeker een kijkje op onze tweedehands Facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/3311989158841542.

Elke eerste zondag van de maand organiseren we een truienverkoop aan onze lokalen vanaf 14u. Deze shop van de truien is uiteraard 24u/24u geopend. Plaats je bestelling steeds via deze shop in Stamhoofd. We proberen je bestelling dan zo snel mogelijk te leveren.

Zit je nog met vragen?

Als je nog niet vertrouwd bent met de Chiro, dan kan dit allemaal een beetje veel informatie in één keer zijn. Misschien zit je nog met vragen, of wil je graag eerst eens praten met de leiding. Dat kan! Aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen via e-mail, telefonisch of voor / na een Chirozondag.