Programma Aspiranten

Dag lieve Aspirantjes, ook wij zullen dit jaar ons best doen om hier elke week voldoende stront neer te pennen zodat jullie wat leesplezier hebben voor het slapen gaan. Neem hier dus zeker geregeld een kijkje!

OPGELET: Vanwege de snelle toename in besmettingen de laatste tijd, hebben wij er voor gekozen om de groepen op verschillende tijdstippen te laten toekomen vanaf zondag 18/10/2020. Dit wil zeggen dat een Chirozondag vanaf heden start om 14u30 i.p.v. 14u15 voor de Aspiranten. Er zal bijgevolg dus ook geen formatie plaatsvinden. Het einduur blijft hetzelfde. Bedankt voor uw begrip!

Zondag 22 november 2020

Christus Koning vandaag. Er zal een Coronus-proef versie ontwikkeld worden door de grootste breinen in de leidingsploeg. Meer info volgt!

De Coronus gooit wederom roet in het eten. Alweer geen hirow.

Zondag 29 november 2020

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Neen dat is het niet. Als ge wilt weten wat het wel is, zult ge moeten afkomen.

Tis voor de verandering weer eens geen Chiro vanwege de Coronus. Daarom zullen we hier een schoon verhaaltje zetten, zodat ge toch nog iets te doen hebt. Tis een verhaal van toen er nog geen sprake was van de Coronus. Enjoy!

Het begon allemaal op ne schone lentedag. Het was zaterdag, de zon scheen en de lucht was blauw. De vogeltjes floten en moeder Nuri had verse pistoletjes gekocht in den bakker. Den Jobo stond dus maar op en besloot om er weer eens een lekker schimmeldagske van te maken, zoals em da met al zijn dagen doet. Hij staat op en gaat beneden aan tafel zitten. Hij eet zijn pistoletjes me prepare op (want tussen ne pistolet moet ge altijd een goeie spotie prepare smeren, da heeft em geleerd van de Gie) en hij peist ne keer na over wat em vandaag weer kan uitsteken. 

Plotseling gaat zijnen telefoon en hij pakt op. Het was toch wel ni de Pepi da belde zeker. Amai da was toeval, want den Jobo ging just naar hem bellen om te vragen of hem ni mee wou gaan isra-dansen in de Smits zijn club. Maar daarvoor belde de Pepi helaas ni. Hij wou wel een vettige raveparty organiseren in het houten kot opt veld en hij vroeg zich af of den Jobo ni wou helpen. Den Jobo stemt uiteraard toe en ze spraken af om 14u aan de Chiro. 

Op diezelfde moment, ook tijdens het ontbijt, was de Jorre ook ne keer aant denken wat em kom aanvangen met zijnen dag. Hij moest nog een taak maken voor school, maar daar had em ni veel goesting in. Uitstellen tot zondag na de Chiro leek hem dan ook de beste optie. Hij besloot wa gyms te gaan veroveren op pokemon go, want hij had juist zijn oude account teruggevonden. Hij belde den Tjenne en de Paco dus op, want hij wist dat hij kansloos was als em alleen de strijd zou aangaan. De boys vonden het een goei plan en ze spraken af om 's middags naar Mechelen te gaan.

Het is ondertussen 14u00 stipt en de Pepi is aant wachten op de Chiro. Maar te klok tikt verder en het begint later en later te worden. Hij stond daar ondertussen al een kwartier met zijn vingers te draaien en hij begon zich te vervelen. Hij wist dat den Jobo altijd wel te laat kwam, dus hij belde Ruben en Bazeke op om een spelleke muureke klop te spelen op de Chirokoer. Een kleine 5 minuten later stonden de 2 boys daar en het spel kon beginnen. Althans, dat dachten ze... Tot de Pepi ineens besefte da niemand ne sleutel had en ze konden dus helemaal ni binnen om nen bal te pakken. 'Wa nu gedaan?' zeiden de boys in koor en ze keken gelijk debielen naar elkaar, zichzelf afvragend wat ze konden doen aan deze hele situatie.

Ondertussen zijn Tjenne, Jorre en de Paco aangekomen in Mechelen en ze beginnen te kassen voor zot. Den enen gym na den andere legden ze volledig plat en het duurde ni lang voor ze heel Mechelen veroverd hadden. Omda ze ni veul meer konden doen, besloten ze nog iets te gaan drinken op café voor ze terug naar huis zouden gaan (er was toen nog gene Coronus, dus da mocht nog). Den Boone bestelde ne fristi, den Tjenne ne chocomelk en de Jorre bestelde een lekker glaaske litchi wijn (da mocht, want den boy was natuurlijk just 16 jaar geworden). Ze deden een goei klapke en bleven daar tot een uur of 6 's avonds zitten.

Terug op de koer was de Ruben ineens met een oplossing gekomen. Hij ging online zoeken naar iemand da illegaal sleutels kon namaken. Na efkes te moeten zoeken, kwamen ze op ne gsm nummer en ze besloten em te bellen. Den telefoon ging over en ze hoorden een stemmeke. 'Hallo met De Vos', kwam er uit den telefoon, 'waarmee kan ik u helpen?' De Vos was waarschijnlijk een codenaam, zodat de politie ni kon achterhalen wie diejen illegale sleutelmaker was. 'Ja ge zou ne keer ne sleutel moeten komen maken op de Chiro van Oembeik' zei de Ruben. De Vos zei dat em daar binnen 10 minuutjes zou staan, dus de boys wachtten op het gemakske af. Nog geen 2 minuten later rijdt er ineens iemand op de koer me zijn fietske. Twas toch wel ni den Jobo zeker. Hij zei dat em in slaap was gevallen nadat em zijn buikske schoon rond had gegeten me zijn pistoletjes met prepare. Hij was zo snel mogelijk naar de Chiro gekomen toen em terug wakker was. De boys konden nu eindelijk beginnen aan de voorbereidingen van hun vettige raveparty in het houten kot. Bazeke en Ruben besloten dan maar te helpen met de voorbereidingen.

Twas dus al avond en de Jorre zei dat em toch wel een hongerke begon te krijgen. Den Tjenne en den Boone hadden hetzelfde gevoel en ze besloten dus met zen alle ne vettige kebab te gaan halen in de Sultan. Ze gingen met 3 binnen en tot hun verbazing stond de Smits daar ook aan te schuiven. Hij had just ne kapsalon besteld omdat et toch al iets te lang geleden was dat em zelf naar een kapsalon was geweest. De Jorre bestelde ene me looksaus en den Boone en den Tjenne bestelde ene me andalouse. Ze peuzelden hun kebabkes alle 4 op en bleven aan de tafel wa nagenieten van hun delicieuze maaltijd. De Smits had zich al nen helen dag zitten vervelen en vroeg aan de boys of ze nog iets wouden stallen diejen avond. Da vonden ze een goei plan en ze besloten ne keer naar den Jobo te bellen. 

Terwijl de andere boys de laatste voorbereidingen afwerkten voor hun raveparty, ging den Jobo zijnen telefoon ineens af. Hij pakte op en tot zijn verbazing was het de Smits die hem opbelde:
'Jooow Jobo'
'Jow Smittie, alles goe maateke?'
'Jaat jaat, kheb ier in de Sultan just een goei kapsalonneke gestoken met de Jorre, den Boone en den Tjenne. Welle wouden nog iets stalle deze avond. Wete gij of er ergens iet te doen is?'
'Awel da komt nu just goe uit, want ik was samen met de andere aspirantjes een vettige raveparty aant organiseren op de Chiro. Komt af eh!'
'Hemels, we komen direct se. Jiii'kes'
'Jiiiiiii'
Ondertussen was ook de misterieuze sleutelmaker De Vos aangekomen en da bleek dan toch wel ni gewoon de Gilles te zijn zekers. Nadat ze hem hadden uitgelegd dat ze genen bal meer nodig hadden om muureke klop te spelen en dat ze een vettige raveparty aan het voorbereiden waden, twijfelde de Vos natuurlijk ni om mee te helpen. 

Tegen een uur of 8 's avonds kwamen Jorre en co aan en de vettige boit kon beginnen. De boykes vierden tot in de vroege uurtjes en gingen daarna terug naar huis.

De volgenden dag was het Chiro en de boys leefden nog lang en gelukkig.

Zondag 6 december 2020

Nogmaals geen Chirow vanwege Coronus.

Zondag 13 december 2020

De kans bestaat dat het terug Chiro is, maar ik schat ze klein in. Stay tuned! Als het mag, zullen we nogmaals tikkertje ketting spelen.

Zondag 20 december 2020

Als het vandaag Chiro is, zullen we ons met z'n allen verkleden in apen en dan in de bomen klimmen. Wie het hoogst klimt, zal beloond worden met een banaan. Zeker komen dus!

Zondag 27 december 2020

Gene Chiro, leidertjes moeten studeren. Als ge u zou vervelen, moogt ge natuurlijk altijd wat cursussen van ons samenvatten!


Groetekens, jullie hemelse leiders

Kobalt en JP

Voor dringend contact zijn wij bereikbaar op onderstaande nummers:
Kobalt: 0478/11.74.15
JP: 0479/62.44.71