Programma Aspiranten

Dag lieve Aspirantjes, ook wij zullen dit jaar ons best doen om hier elke week voldoende stront neer te pennen zodat jullie wat leesplezier hebben voor het slapen gaan. Neem hier dus zeker geregeld een kijkje!

Op 06/06 is het uitzonderlijk geen Chiro voor de jongens.
Op 13/06 en 20/06 is het Chiro van 16u00 tot 18u00 voor de oudste groepen vanwege de examens.

Zondag 6 juni 2021

Geen Chiro, leidertjes hebben exaampies.

160 Studying/Exam Memes ideas | exams memes, memes, exam

Zondag 13 juni 2021

Zoals afgesproken is het Chiro van 16u00 tot 18u00 tijdens de examentjes.

Zondag 20 juni 2021

Nogmaals Chiro van 16u00 tot 18u00. Hieronder enkele tips om de examens tot een goed eind te brengen:

- probeer steeds in blokken van 30 minuten te leren en beloon jezelf daarna met een pauze van 1 uur. Hierbij moet je weten dat het studeren/pauze-ratio best gelijk is aan 1/2. (Je kan dus ook langer leren als je langer pauze wilt, zolang het ratio klopt.)
- als je in tijdsnood geraakt, kan je best de Kobaltmethode toepassen. Deze houdt in: leer 1 zin en sla de volgende over. Op die manier moet je maar de helft leren, maar behandel je toch alle leerstof.
- als je ziet dat je er niet gaat geraken, kies er dan tijdig voor om het betreffende vak te laten vallen en begin alvast aan het volgende vak. Op die manier vermijd je onnodige tijdverspilling.
- bereken zeker op voorhand hoeveel punten je moet halen om erdoor te zijn en studeer dat exacte aandeel van de cursus. Vb.: als ik op het einde van het jaar nog maar een 33/60 moet halen om erdoor te zijn, leer dan 33/60ste (of 11/20ste) van de cursus en stop daarna. Op die manier verspil je niet te veel tijd. Een tip hierbij: leer bij deze methode altijd het begin van de cursus, hier zit de makkelijkere leerstof.
- ontspanning is zeer belangrijk tijdens de examens, om tot voldoende ontspanningstijd te komen, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om enkele uren slaap op te offeren. Een minimum van 2u slaap per nacht is hierbij wel aan te raden. Een goed schema zou zo  bijvoorbeeld kunnen zijn: 7 uur studeren, 14 uur ontspanning (bijvoorbeeld gamen) en 3 uur slaap.

Hopelijk slagen jullie met deze gouden tips voor al jullie examens!

P.S. gelieve deze tips zeker NIET te volgen als je wil slagen.

Zondag 27 juni 2021

Joepie, jullie leidertjes zijn terug van weggeweest en jullie lievelingsleider Kobalt is vandaag jarig. Whoop whoop! Dat wil zeggen dat we een zware dansparty doen, dus schud de benen al maar los. Het is vandaag wel helaas de laatste keer Chiro dit jaar... Dat wil echter wel zeggen dat we alles gaan geven, dus zeker komen!

Chiro vandaag is terug op de normale uren (14u15 - 19u30).


Groetekens, jullie hemelse leiders

Kobalt en JP

Voor dringend contact zijn wij bereikbaar op onderstaande nummers:
Kobalt: 0478/11.74.15
JP: 0479/62.44.71