Wij bouwen!

Laat er geen twijfel over bestaan: ook de komende jaren is Chiro Hombeek van plan om nog véél toffe zondagen in elkaar te steken! Aan enthousiaste leden en leiding is er alvast geen gebrek. Wat zich echter meer en meer begint op te dringen, is de toestand van onze gebouwen. Na jarenlang de vaste thuishaven van onze Chirogroep te zijn geweest, hebben onze lokalen hun beste tijd eigenlijk echt wel gehad.

Met de steun van het stadsbestuur, de Emmaüsparochie en een gemotiveerde ploeg mensen die onze Chirogroep een warm hart toedragen werd daarom samengezeten om te kijken naar de mogelijkheden. Heel wat gesprekken, mailtjes, telefoontjes en discussies later kunnen we dan ook met enige trots aankondigen dat Chiro Hombeek gaat bouwen!

Onze huidige locatie in de Bankstraat zullen we inruilen voor een gloednieuw terrein op de Zemstseweg. Een splinternieuw gebouw, een prachtig speelveld en zelfs een stukje bos zullen binnenkort het nieuwe speelterrein vormen voor onze Chirojongens en -meisjes. Ook Jeugdhuis Hoje verhuist mee naar de nieuwe locatie.

De kerngroep achter dit bouwproject is een vzw, Hoje De Bergen. Die vzw bestaat uit vertegenwoordigers van de Chirojongens, de Chiromeisjes en het jeugdhuis, met daarnaast enkele “externe” vrijwilligers die besloten hebben om zich mee achter dit project te scharen.

Als het op informatie aankomt, zit je natuurlijk nergens beter dan bij de bron. Daarom verwijzen we voor alle nieuwtjes, alle plannen en alle andere praktische weetjes door naar de website van het bouwproject:

http://www.hojedebergen.be

jeugdcentrum 11 okt 2016 ruwbouw.skp.jpg